Τρίτη 11 Απριλίου 2023

ΔΕ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΗΤΑΕΙ ΛΥΣΗ

 

Στην 8η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος (Σ-Α) την Πέμπτη 6 Απριλίου, κατά την διαδικασία ερωτήσεων και τοποθετήσεων, η κα Ραφτοπούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., επανέφερε το πρόβλημα του ανατολικού πεζόδρομου στον οικισμό Αγίου Νικολάου.

Στο 41.30 λεπτό του βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=YaLZWrldS8A&t=5651s 




Η κα Ραφτοπούλου είναι γνώστης του προβλήματος.

Τον Ιούλιο του 2022 είχε κληθεί από τον Σύλλογο Αγίου Νικολάου για μια επιτόπου περιόδευση στον πεζόδρομο, συνοδεία του Προέδρου του Συλλόγου, προκειμένου να έχει προσωπική αντίληψη των ζημιών που έχει υποστεί το τσιμεντένιο οδόστρωμα σαν αποτέλεσμα των διαβρώσεων του υπεδάφους από το κύμα, αλλά και των ανθρωπογενών παρεμβάσεων, αφού για δύο χειμώνες έμεινε ανοικτό και χαίνον το χαντάκι που είχε ανοιχτεί στο εσωτερικό όριο του οδοστρώματος για να μπουν τα καλώδια του ηλεκτροφωτισμού. Η ενεργοποίηση του φωτισμού, να σημειωθεί, εξακολουθεί να εκκρεμεί. Αναρωτιόμαστε γιατί!

Εξ άλλου, η κατάσταση του πεζόδρομου είναι απαγορευτική  για διέλευση βαρέων οχημάτων, παρόλα αυτά φαίνεται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πως τέτοια οχήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση  του χαντακιού. Πέρυσι είδαμε ακόμα και συνεργεία τηλεοπτικά με δυο-τρία μεγάλα οχήματα φορτωμένα με τον εξοπλισμό τους να κυκλοφορούν απογεύματα στον πεζόδρομο για να κάνουν τις λήψεις τους. Είχαν άδεια; Αναρωτιόμαστε!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε επίσης κληθεί ένα μήνα πριν, Ιούνιο του 2022, οπότε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Σερέτης είχε ανταποκριθεί στην πρόσκληση και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, πρώτο χέρι, όσα από καιρό καταγγέλλονται από τον Σύλλογο.

Γνώστης του θέματος είναι και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μάρκου, αφού είχε παραβρεθεί μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παραχεράκη στην κοπή της πίτας του Συλλόγου τον Φεβρουάριο του 2023, όπου είχε γίνει, μεταξύ άλλων, αναφορά από τον Πρόεδρο.

Αυτοψία είχε διενεργηθεί το 2019 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από έγγραφο αίτημα του Συλλόγου. Τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές πινακίδες σε λίγα σημεία, τα πιο επίφοβα, και αυτό ήταν, τίποτα άλλο.

Πάγιο αίτημα του Συλλόγου, που έχει προβληθεί με κάθε ευκαιρία και προς τον Δήμο Σ-Α και προς την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, είναι η έγκριση μελέτης για έργα αποτροπής της παραπέρα διάβρωσης, καθώς και ενίσχυσης του πεζοδρόμου, που χρόνο με το χρόνο απειλείται με κατάρρευση. Σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο, ίσως και κάποιες αυλές παραλιακών κατοικιών.

Στην παρέμβαση πάντως της κας Ραφτοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα απάντηση δεν υπήρξε.!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: