Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΣΕΤΑΣ", ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !





Παιδιά,  αλλιώς  δε  γίνεται !


 

Κάτι φταίει!  Κάτι δε δούλεψε καλά όλα αυτά τα χρόνια. 

Λίγο η συρρίκνωση των μηχανισμών ελέγχου,  λίγο η ανοχή (??!!) της αυτοδιοίκησης 

Και να που ο άλλος θα ξανοιχτεί όσο τον παίρνει. Υπερασπίζεται δικαιώματα που δεν έχει. Το δικαίωμα χρήσης που του παραχωρήθηκε, το έχει μετατρέψει αυθαίρετα σε δικαίωμα ιδιοκτήτη. 

Με μπράβους, αν χρειαστεί. 

"Είναι πολλά τα λεφτά", όπως λέμε.  Όμως, αρκετά μαζεύτηκαν. Καταπατήσεις, παράνομες εγκαταστάσεις, ηχορύπανση, φοροδιαφυγή.  

Η αντίδραση (επιτέλους) του κόσμου που μέχρι τώρα τον απώθησαν από χώρους της παραλίας κοινόχρηστους, που τον κράτησαν ΕΚΤΟΣ με περιφράξεις, που τον έδιωξαν "αν δε παραγγείλεις", αυτή η αντίδραση δεν έχει επιστροφή. 


Μερικά βασικά:  

Είναι δυνατή η παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού ..... για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ξαπλωστρών, ομπρελών, λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου, καθώς και τραπεζοκαθισμάτων, εφόσον εξασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση του κοινού.

Το εμβαδόν κάθε παραχώρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τετραγωνικά μέτρα. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμένει ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) του συνολικού εμβαδού του.

Στην περίπτωση όμορων επιχειρήσεων καταλείπεται από τις προβολές των ορίων κάθε επιχείρησης ελεύθερη ζώνη τουλάχιστον δύο (2) μέτρων εκατέρωθεν των ορίων τους. Αν η πρόσοψη της επιχείρησης είναι μικρότερη των έξι (6) μέτρων, η ελεύθερη ζώνη μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) εκατέρωθεν των ορίων της.  



Περισσότερα 

Στην φετεινή ΕΓΚΥΚΛΙΟ του Αρείου Πάγου 10 / 2023. Δημοσιεύτηκε τον Μάιο. 

https://www.taxheaven.gr/circulars/43441/egkyklios-areioy-pagoy-10-2023


Στα άρθρα 13 και 15 του Ν. 2971 / 2001  με τις τελευταίες αλλαγές του Ν. 5020 / 2023. 

https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/181264/nomos-2971-2001 

Δεν υπάρχουν σχόλια: